Service & Underhåll

Vinter och Sommar justering av spjällöppning på tilluftsdon m.m.
Behöver du byta luftfilter och hur gör jag det? Har du inte bytt dessa filter tidigare så är det definitivt dags att göra det nu. Vi bifogar enkla instruktioner om hur du ställer in Vinterläge och Sommar läge på ventilspjället för att uppnå bättre temperaturer vintertid med mindre drag. Instruktionerna beskriver även hur du beställer 1kvm eller ½ kvm filterduk och sedan hur du enkelt byter ut dina befintliga luftfilter i din lägenhet.Tänk på att filtren måste bytas 2-3 gånger per år för optimal komfort.

Lathund för tilluftsfilter och spjälljustering

Tilluftsfilter
Färgsättning

Färgsättning av väggar och tak m.m.
Färgtyper original från Nordsjö används vid målning av väggar och etagevåningens tak samt i badrum. För att garantera originalets exakta nyanser måste färgen blandas hos en Nordsjö färg butik som kan bryta färgen enligt Nordsjös färgsystem.

Besök sidan om färgsättning här!

Tips på hur du utför en professionell städning
Se filmer på hur du håller ditt kök rent, allergi städa, fönsterputsning m.m.                

Besök sidan med städfilmer

Städning
Vattenlås

Rengöring av golvbrunn och vattenlås
Tänk på att rengöra golvbrunn och vattenlåsen ordentligt minst 1 gång var 4:e månad och var noga när återmontaget sker för att undvika lukt och läckage.

Besök sidan med filmer här!

Stopp i avloppet?
Som boende är du ansvarig för eventuella stopp i lägenhetens samtliga vattenlås och rör fram till huvudstammen. Huvudstammen är dock bostadsrättsföreningens ansvar. Om du har stopp i avloppet så måste du själv beställa och på egen bekostnad åtgärda stoppet avloppet.

Klicka här för mer information

Du kan givetvis även beställa viss nivå av avloppsrensning av vår egen fastighetsförvaltare Sjödalens och på egen bekostnad åtgärda detta. Kontakta i så fall föreningens fastighetsförvaltare Sjödalens, anslag finns t.ex. i entrén eller läs här

Förhindra stopp i avloppet

Klicka här för att läsa dokumentet

Rensa avlopp