Riksbyggen förvaltning

Brf. Nissögas ekonomiska förvaltning utförs av Riksbyggen
ekonomisk förvaltning

Riksbyggen ekonomisk förvaltning erbjuder kvalificerad boendeservice dygnet runt alla dagar ring
0771 – 860 860. När du ringer ange även Brf.Nissögas kundnummer 231 564 och lämna dina övriga boendeuppgifter. Kundtjänsten kan hjälpa dig som boende i Brf. Nissöga med det mesta som t.ex. avgiftsavi, autogiro, pantbrev eller ett utdrag från lägenhetsförteckningen och mycket mer.

Hantering av överlåtelser
På Riksbyggen registreras tusentals överlåtelser av bostadsrättslägenheter varje år. De har beprövade rutiner för hur en överlåtelse bör hanteras på ett smidigt, korrekt och juridiskt hållbart sätt.

Beslut om medlemskap
En viktig uppgift Styrelsen har i samband med försäljning av en lägenhet i föreningen, är att fatta beslut om medlemskap. Riksbyggen tar fram ett komplett beslutsunderlag som gör det enkelt för Styrelsen att besluta om medlemskap.

Registrering av ny ägare
När Riksbyggen fått in beslut om godkänt medlemskap från styrelsen, registreras köparen som ny ägare. Besked om ägarbytet samt avi för kommande månadsavgift skickas till köparen och eventuella panter registreras. En avi med överlåtelseavgiften skickas samtidigt till säljaren. Vid försäljning via mäklare informeras alltid mäklaren. Riksbyggen skickar även en kontrolluppgift till säljaren inför kommande deklaration.

Pantförskrivning
En bostadsrättslägenhet kan pantsättas som säkerhet för lån. Riksbyggen ansvarar för att förändringar avseende pantförskrivningar registreras i lägenhetsregistret för respektive bostadsrättsförening. Riksbyggen ekonomisk förvaltning säkerställer hanteringen av pantförskrivningen så att du som boende kan känna dig trygg. I samband med registrering av panten kontrolleras ägaren till bostadsrätten och information om registrering skickas till kreditgivaren. Till panthavaren, det vill säga den som äger lägenheten, skickas en faktura med en pantförskrivningsavgift.

Vill du veta mera, eller har du frågor om betalning, autogiro eller din avgiftsavi?
Kontakta Riksbyggens kundtjänst på 0771 – 860 860 eller maila till info@riksbyggen.se så hjälper dem dig.

Kolla även på dessa informativa länkar hos Riksbyggen:
https://riksbyggen.se/bostadsrattsforening/ och https://riksbyggen.se/kundtjanst

Riksbyggen logga