Mäklarinformation

Information för Mäklare och Boende

Förutom informationen under flikarna ”Om Nissöga” och ”Fastigheten” på webbplatsen så hjälper vår ekonomiska förvaltare Riksbyggen till med övrig mäklarinformation som du behöver inför försäljningen. Mäklarbilden innehåller bland annat uppgifter om ägare, lägenhetsnummer, avgift, pantförskrivning, antal rum, yta, andelstal, adress, ev. fondsaldo, ev. kostnader för kabel-tv, garage och p-plats och överlåtelse- och pantsättningsavgift. Riksbyggen hjälper även till med årsredovisning, stadgar, ekonomisk plan samt tillträdeskontroll.

VIKTIGT, När du skriver överlåtelseavtalet, kom ihåg att ange den faktiska lägenhetsbeteckningen INTE Lantmäteriets lägenhetsnummer.

Om du är mäklare, klicka på HÄR för mer information.

Energideklaration
För dig som är Mäklare eller önskar att köpa/sälja hittar du här!

Här kan du söka Brf. Nissögas energideklaration. Klicka här!
Fyll endast i energideklarationens nummmer 750998 och tryck sedan på sök.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Boende i Brf. Nissöga anlitar sedan 2013 mäklaren Melanie Smedlund på Svenska Mäklarhuset, när de vill köpa eller sälja sin bostadsrättslägenhet.

Telefon: +46 70 939 25 39
Epost: melanie.smedlund@smh.se
Webb: svenskamaklarhuset.se

Om du önskar att söka efter en alternativ mäklare?

Genom att klicka på nedan länkar får du snabbt svar och kan enkelt jämföra mäklarnas offerter, deras mäklararvode, historik och statistik. Både snabbt, enkelt och helt gratis når du samtliga intresserade mäklare på din marknad. En förfrågan är inte bindande och du väljer själv om du vill anlita någon av mäklarna.

Klicka på dessa alternativ:
www.hittamaklare.se
www.maklare.se
www.hittahem.se

Mäklarsamfundet guidar dig som Säljare eller Köpare
Här guidar Mäklarsamfundet dig som Säljare eller Köpare steg för steg i hur din bostadsaffär med fastighetsmäklare genomförs på bästa sätt! Utan goda råd kan det bli dyrt!

Mäklarsamfundets goda köp och sälj råd hittar du HÄR!

Mäklarinsikt är Mäklarsamfundets rikstäckande undersökning om den svenska bostadsmarknaden och det är våra medlemmar över hela Sverige som gör bedömningar av den svenska bostadsmarknaden utifrån den marknad de verkar på, i dagliga kontakter och samtal med sina kunder.

Information om Mäklarinsikt hittar du HÄR
Mer information om Mäklarsamfundet hittar du HÄR.

Information från Fastighetsmäklarinspektionen (FMI):

Information från Fastighetsmäklarinspektionen (FMI) som är den myndighet som registrerar fastighetsmäklare och som utövar tillsyn över dessa samt informerar om god fastighetsmäklarsed.

Om att köpa och äga rätten till att använda bostadsrättslägenheten: Besök sidan här
Om att välja och anlita en Fastighetsmäklare: Besök sidan här
Faktablad och fördjupning för konsumenter: Besök sidan här
Information på andra språk: Besök sidan här

Att tänka på!

När du säljer din bostadsrätt är det ett antal saker som du bör veta och tänka på. Du ska till exempel deklarera försäljningen av din bostad året efter försäljningen. Du ska räkna fram vinst eller förlust och du kan i vissa fall få uppskov med att betala skatt på en eventuell vinst. Se på filmen och läs om avdrag för förbättringsutgifter som du haft samt för flyttstyling av din bostad. Olika regler gäller för olika bostadstyper.

Om mäklarstatistik och bostadspriser

Svensk Mäklarstatistik AB ger sedan 2004 en heltäckande bild av prisutvecklingen på villor, fritidshus och bostadsrätter i Sverige. Statistiken grundar sig på ungefär 70 procent av alla de försäljningar som sker via fastighetsmäklare. Det stora underlaget möjliggörs av ett samarbete mellan Fastighetsbyrån, Svensk Fastighetsförmedling samt branschorganisationen Mäklarsamfundet.

Klicka HÄR för att se prisutvecklingen i Sundbyberg

Information om förmedlingstjänsten till dig som är spekulant, köpare eller säljare.
Konsumentbroschyr

Ytterligare några användbara länkar:
Booli
Hemnet
För Fastighetsmäklare
FMI

Med vänlig hälsning
/Styrelsen Brf.Nissöga