den 7 december 2021 (v49)Brf Nissöga i Ursvik, ett naturnära bostadsområde!

 

Telia Bredband, Telefoni och Tv

 
Brf Nissöga har tecknat avtal med Telia för Bredband, telefoni och Tv.
Brf. Nissögas kundkontakt hos telia. Tfn: 020-755 766
(från vissa operatörer måste du först slå ditt riktnummer).
Vardagar 8.00 - 21.00
Helger 10.00 - 18.00

Med Telia som leverantör får Brf Nissöga tjänsterna bredband, digital-tv
och telefoni levererat i samma telejack eller nätverksuttag. Det innebär bland annat att vi slipper tänka på paraboler och tv-antenner, eftersom
deras digital-tv levereras via bredbandet.

 

Bredband/ Internet

Snabbt och säkert bredband
Med Telia Bredband FiberLan får varje lägenhet i vår fastighet tillgång till en enorm kapacitet upp till 100 Mbit/s i båda riktningarna. I abonnemanget ingår ett komplett säkerhetspaket med antivirus och brandvägg. Dessutom ingår Telia Säker lagring med 500 MB (utökningsbar) lagringsyta på Telias supersäkra server – med möjlighet att lägga upp ett digitalt fotoalbum.

Tjänster som ingår
Förutom säkerhetspaketet ingår flera användbara tjänster i Telia Bredband FiberLan. Fem e-postbrevlådor, fem webbside- utrymmen, fri support, automatisk installationshjälp, själv- administration via Mina Sidor och en extra uppringd anslutning.
Bra när du t.ex. vill surfa från sommarstugan.

Läs mer om Telia Bredband FiberLan »
 

Testa om datorn har allvarliga svagheter och är sårbar?

Testadatorn.se” är ett verktyg framtaget för att testa och upptäcka svagheter i säkerheten på en enskild dator som är ansluten till Internet.

Av säkerhetsskäl är testet spärrat så att det bara kan undersöka den IP-adress som testet startades från. Det innebär att om du inte själv har en publik IP-adress - till exempel om du sitter på ett företagsnätverk - kommer testet inte att utföras på din dator, utan på den dator som kopplar upp företagets nätverk mot Internet. Ett sådant test kommer därför inte att bli tillförlitligt för din dator.

Det här gör testet:

Testa datorn använder ett särskilt program och utför en stor mängd olika tester för att kunna upptäcka så kallade säkerhetsbrister. Testerna utförs över Internet utan att någon speciell programvara behöver installeras på din dator. Med hjälp av information om allmänt kända säkerhetsbrister avgör dessa tester om din dator är öppen för intrång. Testa datorn upptäcker säkerhetsbrister för olika operativsystem, versioner och varianter som till exempel Windows, Linux och Mac OS X.

Det här gör inte testet:

Säkerhetstesterna visar dock inte om du har ett antivirusprogram och brandvägg, eller om du har uppdaterat ditt operativsystem och din webbläsare. Detta är naturligtvis också viktigt för datorsäkerheten.

Klicka här för att starta testet
Här kan du läsa mer om internet säkerhet


Telefoni

Telefoni precis som vanligt
Med Telia Bredbandstelefoni kan vi boende ringa med våra befintliga telefoner. Vi kan självklart också behålla våra vanliga telefonnummer med riktnummer – eller skaffa nya. En speciell sak är däremot att vi ringer avgiftsfritt till andra kunder med Telia Bredbandstelefoni.

Användbara tjänster
Med Telia Bredbandstelefoni får vi boende tillgång till en lång rad tjänster, till exempel Röstbrevlåda (med avisering till mobiltelefonen), Vidarekoppling, Nummerpresentation och Hemligt nummer. I stort sett alla de tjänster som vi är vana vid.

Läs mer om Telia Bredbandstelefoni »

Ladda ner och läs PDF här! 


 

Digital-Tv


Tv för alla smaker + video-on-demand

Med Telia Digital-tv får vi boende tillgång till massor av kanaler med knivskarp bild. Dessutom ingår äkta video-on-demand, som gör det möjligt att hyra film direkt till tv:n – dygnet runt. Utan någon omväg via datorn. Filmerna går att stoppa, spola och se om i 20 timmar, precis som en vanlig hyrfilm (däremot lämnas filmerna tillbaka helt automatiskt).

Roliga och användbara tjänster
Med Telia Digital-tv går det att surfa via tv:n – navigeringen sker med hjälp av fjärrkontrollen. På samma sätt kan tv:n användas som ett stort album för digitalfoton. För översikt och kontroll över kanalutbudet finns tv-guide, programpåminnelse, programspärr och kanallista. Ytterligare en finess är bläddringsfri text-tv, som är oberoende av vilken kanal som är på. För att tv-upplevelsen ska bli den bästa levererar Telia självklart också digitalt ljud.


Grundutbudet är Telia Lagom paketet som inkluderar 37 kanaler + 20 st playkanaler:


SVT1, SVT2, KANAL 3, TV4, KANAL 5, TV 6, SJUAN, KANAL 8, KANAL 9, 10:AN, KANAL 11, 12:AN, BARNKANALEN, KUNSKAPSKANALEN, AXESS TV, DISCOVERY, ID, EUROSPORT, MTV, TLC, TNT, TV4 GULD, TV4 FILM, NETWORK

HD KANALER: SVT1 OCH 2, TV4, KANAL5, 6, 9, 11, 12, BARNKANALEN, KUNSKAPSKANALEN, DISCOVERY, EUROSPORT, TLC.

Läs mer om Telia Digital-tv »


Viktig fråga och svar:


Varför betalar jag kort/krypteringsavft?
Kort/krypteringsavgift är en administrativ avgift för tv-distributionen av det programinnehåll som du abonnerar på. Kort/krypteringsavgiften betalar du per påbörjat halvår och i förskott. Om du har sagt upp abonnemanget betalar vi inte tillbaka avgiften i efterhand. Avgiften betalas en gång i halvåret och är densamma oberoende om du har en eller flera kanalpaket och digitalboxar.

Vanliga frågor och svar hittar du här!
Mobiltelefoni, TV och Bredbandet (FiberLan)

 


Hänvisning                          


Läsvärd information

 
Bredband (FiberLan)
 
Digital TV Support

WIFI Guide/Support

Telias olika kombinationer

Skapa din egen kombination
Bygg ihop din egen kombination utifrån vilka tjänster du behöver i ditt hem. Kombinationsväljare
 
 
 
Om du inte kan öppna filen: